Zadruga Konzorcij Cviček - Vinske klet in kmetije
naslovnica | kontakt konzorcij
Vinska klet pri Brcarjevih
Naša kmetija je že vrsto let vinogradniško usmerjena. Trden dokaz o častitljivi vinski tradiciji na naši kmetiji je zapisan na vratih v staro vinsko klet, kjer je izrezljana letnica 1852.

V letu 1998 smo na Homu odprli novozgrajeno vinsko klet. S tem smo si zagotovili več prostora za skladiščnje vina (stara vinska klet je postala že pred leti pretesna), poleg tega pa smo z namenskim prostorom za predelovalnico, zadostili sanitarno-tehničnim pogojem, ki so potrebni za stekleničenje vina. Pretežnostno stekleničimo cviček, ki je slovenska vinska posebnost.

Ker dajemo pri nas velik poudarek kakovosti, smo prvi v trebanjski občini pričeli s pridelavo predikatnih vin. Do sedaj nam je uspelo pridelati več poznih trgatev in izborov, še najbolj pa smo ponosni na prvo pozno trgatev žametovke v Sloveniji in na novoletno polnočno trgatev z letnico 2000.

Vseh lepot in naravnih danosti, ki jih imamo ni možno opisati, vendar menimo, da bo vsak, ki obišče našo vinsko klet in okusi vina iz VINSKEGA BUTIK-a našel kanček tistega kar išče, zlasti če bo s seboj prinesel še malo dobre volje, nekaj pa jo bo dobil pri nas.
OSNOVNI PODATKI
  Bojan Brcar
Šentrupert 117 a
8232 Šentrupert
  07 30 40 740
041 517 660
Člani konzorcija
Brcar Bojan
Jarkovič d.o.o.
Jelenič Marjan
Kartuzija Pleterje d.o.o.
Kmečka zadruga Krško z.o.o.
Kmetija Karlovček
Martinčič d.o.o.
Pirc Alojz
Vesela dolina z.o.o.
Vinska klet Frelih d.o.o.
Vinotrs d.o.o.
Vinska klet Bajnof-Cvelbar Marko
Izdelava spletnih strani : 1A Internet d.o.o.