Vinska klet pri Brcarjevih

Naša kmetija je že vrsto let vinogradniško usmerjena. Trden dokaz o častitljivi vinski tradiciji na naši kmetiji je zapisan na vratih v staro vinsko klet, kjer je izrezljana letnica 1852.

V letu 1998 smo na Homu odprli novozgrajeno vinsko klet. S tem smo si zagotovili več prostora za skladiščnje vina (stara vinska klet je postala že pred leti pretesna), poleg tega pa smo z namenskim prostorom za predelovalnico, zadostili sanitarno-tehničnim pogojem, ki so potrebni za stekleničenje vina. Pretežnostno stekleničimo cviček, ki je slovenska vinska posebnost.

Ker dajemo pri nas velik poudarek kakovosti, smo prvi v trebanjski občini pričeli s pridelavo predikatnih vin. Do sedaj nam je uspelo pridelati več poznih trgatev in izborov, še najbolj pa smo ponosni na prvo pozno trgatev žametovke v Sloveniji in na novoletno polnočno trgatev z letnico 2000.

Vseh lepot in naravnih danosti, ki jih imamo ni možno opisati, vendar menimo, da bo vsak, ki obišče našo vinsko klet in okusi vina iz VINSKEGA BUTIK-a našel kanček tistega kar išče, zlasti če bo s seboj prinesel še malo dobre volje, nekaj pa jo bo dobil pri nas.

nazaj na spisek vinarjev

Osnovni podatki :

Bojan Brcar
Šentrupert 117 a
8232 Šentrupert

07 30 40 740
041 517 660