Vina "Družina Jarkovič"

En hribček bom kupil, bom trte sadil, 
prijat'le bom vabil, še sam ga bom pil. 
Sladko vince piti to me veseli, 
dobre volje biti svoje žive dni, 
svoje žive dni brez vseh skrbi, 
to me srčno veseli.
 

(Anton Martin Slomšek)

In tako nekako ...
Smo družina, ki se že kar nekaj let ukvarja z vinogradništvom in vinarstvom, naše korenine v vinogradništvu in povezavi s cvičkom, pa segajo še globlje nazaj v pretekle rodove.

Vse se je začelo pred 17 leti, ko smo kupili večjo parcelo pod Mohorjem, gričkom nad vasico Oštrc, v občini Kostanjevica na Krki in posadili prvi družinski vinograd. Dela smo se lotili z veliko vnemo in voljo ter s pomočjo prijateljev. Kasneje pa smo nasade še povečevali.

Že po prvih treh letih vinogradništva smo prejeli laskavi naslov »Kralj cvička« za leto 2000. Leta 2007 pa smo uspeh še enkrat ponovili, kar nam je v posebni ponos in spodbuda, da še z večjo ljubeznijo obdelujemo naše vinograde. Poleg cvička, lahko pri nas poizkusite vrhunsko modro frankinjo, laški rizling, chardonnay, rumeni muškat ter peneča vina.

Ker se nahajamo v samem osrčju cvičkove dežele, nam je cviček osnovo in glavno vino v kleti. Iz razloga, ker nam veliko pomeni poreklo in kvaliteta cvička, smo tudi pristopili v KONZORCIJ CVIČEK Z.O.O., ki povezuje tržne pridelovalce in izvaja še dodatni nadzor nad poreklom in kvaliteto našega posebneža.

Trenutno obdelujemo več manjših ter dva večja vinograda na lokaciji Podgorjanske vinske ceste, oziroma okrog 11.000 trt.

Veseli bomo Vašega obiska, dobrodošli pri nas na kozarcu rujnega.

VINO JE SONCE V STEKLENICI 
(Francoski pregovor)

nazaj na spisek vinarjev

Osnovni podatki :

Jarkovič Anton
Avguštine 11
8311 Kostanjevica na Krki

041 722 734