Klet Krško

Vinska klet Krško deluje v okviru Kmečke zadruge Krško z.o.o., kot največja organizacijsko proizvodna enota in že od leta 1928 navdušuje s kakovostnimi in vrhunskimi vini.

Gradimo na tradiciji, večletnih izkušnjah, dobrem poznavanju dolenjskih značilnosti in sodobnih tehnologij, kar zagotavlja, da je klet danes opazen ponudnik vin visoke kakovosti in hkrati vodilni proizvajalec cvička ptp.

Poleg tega na lastnih vinogradniških površinah na Sremiču pridelujemo vrhunska vina, kot so modra frankinja, zeleni silvanec, beli pinot, chardonnay, sauvignon, laški rizling tako normalnih trgatev, kot tudi predikate. Najpomembnejša blagovna znamka Vinske kleti Krško, pa je nedvomno CVIČEK ptp z značilno rdečo etiketo z motivom stare grajske kleti, ki je med Slovenci dobro poznan.

Vse postopke v kleti opravljamo skladno s predpisi certifikata kakovosti ISO 9001/2008 in z mednarodno priznanim standardom v živilski industriji HACCP.

Dokaz za visoko kakovost vin so tudi številne prejete nagrade in priznanja.

Poslanstvo Vinske kleti Krško je pridelati vina najvišje kakovosti in pridelati najboljši cviček PTP ter zagotavljati njegovo konstantno kakovost, z njihovo pomočjo pa ustvarjati priložnosti za prijetno druženje in povezovanje ljudi.

nazaj na spisek vinarjev

Osnovni podatki :

Kmečka zadruga Krško z.o.o.
Jure Grubar
Rostoharjeva 88
8270 Krško

07 48 82 500


www.kz-krsko.si