Kmetija Karlovček

Korenine Kmetije Karlovček segajo v leto 1800. To je bilo domače ime kmetije Zalokar. Domače ime je izviralo po imenu področja, kjer se kmetija nahaja. V začetku so se na kmetiji ukvarjali predvsem z živinorejo in pridelavo mleka, do leta 1941 pa so imeli tudi gostilno.

Sedaj kmetijo, skupaj o ostalimi člani družine, uspešno vodi Andraž Rumpret. Preusmerili so se v sadjarstvo in vinogradništvo, za hobi pa se ukvarjajo tudi s konjeniškim športom. Letno pridelajo 60 ton jabolk, 20.000 litrov soka in 30.000 litrov cvička. Vsi pridelki so pridelani v skladu z pravili kontrolirane pridelave.

Cviček pridelujejo v okolici Šentjerneja, to je na Pleterskem hribu in Drči ter okolici Krškega, na Trški gori. Je prvovrsten cviček, ki prepriča še tako zahtevnega pivca.
Tržijo ga pod blagovno znamko Dobrote s kmetije. Dobrote s kmetije označuje prehrambene izdelke slovenskega porekla, ki jih skupaj s kmeti prideluje KZ Krka z.o.o. iz Novega mesta. Kakovostni izdelki so pridelani tradicionalno, na naravi prijazen način, nosilci blagovne znamke pa so le člani KZ Krka.

Vabimo vas, da poskusite žlahtno kapljico: Cviček PTP, Dobrote s kmetije.

nazaj na spisek vinarjev

Osnovni podatki :

Karlovček d.o.o.
Andraž Rumpret
Vrh pri Šentjerneju 5
8310 Šentjernej

041 622 878


www.kmetija-karlovcek.si