Martinčič d.o.o.

Martinčič d.o.o. je ime, ki predstavlja družinsko, vinogradniško-vinarsko kmetijo v Šmalčji vasi pri Šentjerneju. Na začetku prejšnjega stoletja so si naši predniki zadali za glavni cilj kakovost pridelkov in zadovoljstvo kupcev. Okus kupcev je tako postal naš izziv. Pod dolenjskim Soncem se za uspeh trudimo dan za dnem in nikoli ne odnehamo.

Smo sodobna kmetija, ki obdeluje 8 ha vinogradov, na katerih raste cca 40000 trt. Za pridelek radi rečemo:
" Raje manj in boljše! "

Vina iz naše kleti ponujajo več okusa in žlahtne sadne zaznave, o čemer se lahko tudi sami prepričate. Zgrabite priložnost in se razvajajte s pristnimi dolenjskimi okusi. Sortiment vin pridelanih na odličnih legah je sledeč:

  • CVIČEK PTP (steklenice po 2 dcl, 0.75 l, 1l)
  • FRANKINJA
  • CHARDONNAY (pozna trgatev)
  • BELI IN SIVI PINOT (tudi pozna trgatev)
  • RENSKI IN LAŠKI RIZLING
  • SAUVIGNON

Vinogradi so večinoma na najboljših gorjanskih legah Vrbovci, Rakovnik, Hrib in na Vinjem Vrhu. Najnovejši nasad, ki je v obliki osončenega amfiteatra, se razprostira na odlični legi pri vasi Mala Hubajnica. Pridelava grozdja in šolanje vina je v skladu z normami integrirane pridelave (IPGV-opazovanje in varovanje narave).

Ukvarjamo se tudi z vzgojo trsnih cepljenk za vinorodni deželi Posavje in Podravje. Pocepljene so izključno s strokovno odbranim matičnim materialom. Selekcija se vrši pod nadzorom Kmetijskega inštituta iz Ljubljane.

Naše pridelke (vino in trte) najdete po vsej Sloveniji.
Zelo smo zastopani na Gorenjskem in v Ljubljani, še zlasti smo veseli, če nas obiščete na domačiji. Tu si lahko ogledate domačo klet, sodobno polnilnico, degustacijsko sobo (možne so skupinske degustacije do 50 oseb- "abeceda uživanja vina") in okusite najžlahtnejša vina iz naše kleti - "vina s petelinom"!

nazaj na spisek vinarjev

Osnovni podatki :

Martinčič d.o.o.
Jernej Martinčič
Šmalčja vas 16
8310 Šentjernej

031 202 166